2a Trobada Gegantera del Palau d'Anglesola

25/09/2023

La cercavila va fer una aturada emotiva a la residència de Ca la Cileta, on cada colla va dedicar un ball als padrins del centre

Los Eixerits de Fondarella, Colla gegantera i grallera de Bellpuig i la Colla Gegantera del Palau d'Anglesola han participat en la 2a trobada gegantera de la vila del Pla d'Urgell. La cercavila va arrencar a la plaça Major i va fer una aturada emotiva a la residència de Ca la Cileta, on cada colla va dedicar un ball als padrins del centre. A la plaça Generalitat es va convidar el públic a ballar una polca popular enmig dels gegants i, finalment, la festa va cloure davant de l'ermita de Sant Roc on es van sumar a l'aplec els veïns del poble que enguany celebren els 60 anys.

La Trobada d'enguany coincideix amb la restauració dels gegants del Palau d'Anglesola, en Bernat i l'Elisenda. Van ser creats fa 40 anys de mans voluntàries de la vila, i enguany l'artesà Carles Teixidó ha reparat les figures, donant-los una fesomia més esvelta i proporcionada i agilitzant el seu pes.

Infolleida