Demanen 8 anys de presó a quatre acusats de traficar amb droga des d'una nau amb l'electricitat manipulada a Torregrossa

16/04/2024

Fiscalia els demana també multes que superen els 23.000 euros i una indemnització de 25.000 euros per a Endesa

L'Audiència de Lleida jutjarà el dimecres i dijous de la setmana vinent quatre persones acusades de traficar amb cocaïna i marihuana que tenien en una nau de Torregrossa (Pla d'Urgell), a la qual li havien manipulat el sistema elèctric, entre el juliol de 2021 i 2022. La fiscalia els acusa a tots dels delictes contra la salut pública, defraudació del fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Així, demana a cada acusat 8 anys de presó i que pagui dues multes per valor superior als 23.000 euros. També els demana que indemnitzin a Endesa amb 25.000 euros, l'import que van defraudar a la xarxa elèctrica per subministrar electricitat a la nau. La policia els va intervenir droga valorada en més de 25.000 euros al mercat il·lícit el 2022.

Segons el Ministeri Públic, un dels acusats va llogar la nau als seus propietaris i amb l'ajuda de la resta van manipular el sistema elèctric amb la tècnica de la doble escomesa. El fiscal apunta que almenys entre juliol de 2021 i 2022 es van dedicar al tràfic de substàncies estupefaents, com cocaïna i marihuana, que cultivaven a la instal·lació amb l'objectiu d'obtenir beneficis econòmics.

La policia va efectuar un escorcoll a la nau el 21 de juliol de 2022 en què va comissar una quarantena de plantes i una quarantena més de bosses de marihuana preparada per vendre, que suposaven 9,7 quilos de droga i un valor al mercat il·lícit aquell any de 18.700 euros. A més, els van comissar uns 100 grams de cocaïna amb una puresa del 70% valorada en uns 6.000 euros. També van trobar a les instal·lacions diversos ventiladors, llums, defenses extensibles, pistoles d'aire comprimit, entre altres.

Amb tot, la Fiscalia sol·licita a cada acusat pel delicte contra la salut pública 6 anys de presó i una multa de 18.200 euros, que en cas de no sufragar suposaria un any més de pena. Pel delicte de pertinença a grup criminal, els demana 2 anys més de presó, mentre que pel delicte de defraudació del fluid elèctric vol que paguin una multa de 5.500 euros. A banda d'això, el fiscal sol·licita que entre tots quatre indemnitzin a Endesa amb el mateix import que es calcula que van defraudar a la xarxa elèctrica (25.000 euros).
ACN