Detinguts dos menors a Mollerussa per tràfic de drogues

18/09/2023

La policia els va enxampar al carrer amb bosses individuals d'haixix, pastilles d'èxtasi i benzodiazepina

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat dos menors d'edat a Mollerussa que van enxampar traficant amb drogues al carrer. Els fets van passar prop de les 7 de la tarda quan una patrulla va observar un grup de joves al carrer Germans Castelló que en adonar-se de la presència policial van començar a actuar de forma evasiva. Davant la sospita que el grup estigués fent compravenda de drogues, els agents van aturar els menors i, amb el suport d'una altra patrulla, van identificar-los. A dos d'ells els hi van trobar 30 bosses individuals d'haixix, a més de pastilles d'èxtasi i benzodiazepina. Els agents els van detenir com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els agents van identificar primer un jove que havia llençat una ronyonera a terra. A l'interior de la bossa hi van trobar 17 bossetes individuals d'haixix, una altra peça d'haixix, una bàscula de precisió i 5 pastilles d’èxtasi.

Mentre identificaven a la resta van trobar que un altre dels menors duia amagats en una butxaca 13 bossetes més d'haixix del mateix format, i una botelleta amb un líquid que va resultar ser benzodiazepina. De la barreja d'aquest fàrmac amb haixix i pegament se n'obté el karkubi, una droga amb un elevat poder psicotròpic amb efectes al·lucinògens que s'ha fet popular als barris més pobres del Marroc.

Un cop informada Fiscalia de Menors i realitzades les gestions policials un d'ells va quedar a càrrec dels pares i el segon, que estava escapolit d'un centre de menors des de finals de juliol, va quedar a càrrec de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

Infolleida