El Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” aplega 37 artistes en la seva 22a edició

25/09/2023

Josep Plaja, de Begur, guanya el premi de la convocatòria d'enguany, que tenia com a temàtica el teatre l'Amistat amb motiu del centenari de la seva inauguració

L’artista Josep Plaja, de Begur (Girona), ha guanyat el primer premi del 22è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, dotat amb 1.200 euros i patrocinat per l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i Fira de Mollerussa, amb una pintura a l’oli de la platea del Teatre L’Amistat. La convocatòria, organitzada per l’ens firal, ha tingut enguany com a temàtica l’emblemàtic edifici -tant l’interior com l’exterior de l’equipament-, coincidint amb la commemoració del centenari de la seva inauguració. L’edició, marcada pel bon temps de la jornada, ha comptat amb 37 pintors, procedents de tot Catalunya així com d’altres punts com a Terol o Biscaia.

La bona participació en aquesta vint-i-dosena edició i la bona climatologia són algunes de les dades que ha destacat l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, qui, en la seva intervenció a l’acte de lliurament dels premis, ha agraït als artistes la seva presència així com, una vegada més, la col·laboració de les empreses patrocinadores dels diferents premis. També ha tingut paraules de gratitud per als membres del jurat, integrat en aquesta ocasió per la presidenta de l’associació ArtPla, Ester Gasol; el gerent de Gerart Gallery de Tàrrega, Gerard Cucurull, i el professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, Iván Egea.

En total s’han atorgat 11 premis per una suma de 5.775 euros, ja que la categoria de Premi Jove Pintor –dotat amb 320 euros– ha resultat deserta. Pel que fa al segon premi, dotat amb 800 euros i patrocinat per Nufri, ha sigut per a Manel Doblas, de l’Estany, per la seva pintura on recull l’interior del bar del Teatre L’Amistat. La jove Ana González, de Cerdanyola del Vallès, s’ha emportat el tercer premi, atorgat per la firma RDM Paprinsa amb 600 euros, per un quadre amb tècnica d’esprai i protagonitzat per la plaça d’entrada a l’equipament.

Pel que fa a la resta de guanyadors en aquesta edició i empreses patrocinadores han estat: Julio Gómez, de Lleida, guanyador del 4t premi, dotat amb 525 euros i patrocinat per Federòptics Roure; Míriam Espurz, de Rosselló, guanyadora del 5è premi, dotat amb 470 euros i patrocinat pel Centre d’Estudis Pla d’Urgell / Aulaestudi; Mercè Humedas, de Lleida, guanyadora del 6è premi, dotat amb 450 euros i patrocinat per Prefabricats Pujol; Celia Sánchez, de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del 7è premi, dotat amb 390 euros i patrocinat per Fridecal; Lluís Puiggrós, de Santa Maria de Merles, guanyador del 8è premi, dotat amb 360 euros i patrocinat per Arcusin; Yolanda Urango, de Manresa, guanyadora del 9è premi, dotat amb 350 euros i patrocinat per Suela Rapid; Joan Vila, de Sabadell, guanyador del 10è premi, dotat amb 330 euros i patrocinat per Resquitx, i Eloisa Lombarte, d’Andorra (Terol), guanyadora de l’11è premi, dotat amb 300 euros i patrocinat per Patet.

Tècniques i escenaris diferents
Per la seva part, Ester Gasol, portaveu del jurat, ha destacat la diversitat de les obres amb la utilització de tècniques i escenaris diferents, que han donat com a resultat “quadres molt diferents”. Sobre la pintura guanyadora, Gasol ha ressaltat la gamma cromàtica, alhora que ha afegit que és una obra que “vibra” i molt ben resolta. Pel que fa al segon quadre premiat, ha destacat la seva originalitat monocromàtica i, del tercer, el fet de dibuixar un escenari més “de concepte”, amb elements “molt arquitectònics”.

Infolleida