El Palau d'Anglesola posa a disposició dels veïns un cotxe elèctric compartit de lloguer

24/03/2023

Personal municipal utilitzarà el vehicle al matí i a la tarda es podrà llogar a través d'una aplicació

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell, ha presentat un nou vehicle elèctric compartit perquè els veïns el puguin llogar en funció de les seves necessitats. En concret, el cotxe es podrà llogar a les tardes i els caps de setmana a través d'una aplicació, mentre que al matí l'utilitzaran la brigada municipal i personal tècnic del consistori. La iniciativa pionera a les comarques de Ponent busca incentivar una mobilitat més sostenible que contribueixi a mitigar el canvi climàtic. A la vegada, "també suposa una prova pilot de canvi cultural", ha afirmat l'alcalde de la localitat, Francesc Balcells, que ha qualificat la iniciativa "d'oportunitat per canviar maneres de fer".

La iniciativa està cofinançada per l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i l'associació Leader de Ponent amb la col·laboració de la cooperativa Som Mobilitat, que actualment ja compta amb més d'una vuitantena de vehicles compartits arreu de Catalunya. Per la seva banda, l'ajuntament assumeix la neteja del cotxe un cop per setmana.

Per llogar el cotxe, la persona interessada ha de ser sòcia de Som Mobilitat i sol·licitar a través d'una aplicació les hores o dies en què el vol utilitzar. L'horari de lloguer és a la tarda i els caps de setmana, ja que al matí el vehicle l'utilitzarà la brigada municipal i el personal tècnic de l'ajuntament.

L'aparcament del vehicle s'ha ubicat al costat del pavelló poliesportiu, on l'ajuntament hi ha instal·lat un punt de càrrega de vehicles elèctrics. Durant el primer any, aquest punt de càrrega només s'utilitzarà per a l'automòbil compartit i no estarà obert als usuaris de vehicles elèctrics i híbrids endollables. En el cas del vehicle compartit, té una autonomia d'uns 200 quilòmetres i triga unes dues hores a carregar-se.

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, ha explicat que la iniciativa segueix en la línia de l'ajuntament de "fer petites coses per a l'emergència climàtica", com ja va fer amb la incorporació d'un camió petit elèctric a la brigada municipal, a la vegada que suposa "una prova pilot de canvi cultural". "Aquí tots tenim un o dos cotxes a casa perquè els necessitem. Doncs, si ens en podem estalviar un i compartir aquest vehicle que és de tots és un canvi cultural i és una mobilitat sostenible i un estalvi energètic per al planeta", ha argumentat Balcells, que també ho veu com una manera de "motivar" la ciutadania perquè provi els cotxes elèctrics.

ACN