Estrena de la Serra Backyard a Mollerussa

10/06/2024

La prova reuneix en la primera edició 150 atletes, que havien de fer voltes a un circuit de 6,7 quilòmetres

L’estrena de la Serra Backyard Ultra de Mollerussa va comptar amb la participació de 150 atletes, que havien de completar el major nombre de vegades un circuit de 6,73 quilòmetres durant 60 minuts. El guanyador va ser el corredor que completava una volta més que el segon classificat. Els corredors havien d’estar a la zona de sortida en el moment que sonés la campana de cada volta o loop. En cas contrari, quedaven desqualificats.

D’aquesta forma, el vencedor va ser Francesc Saladrigues (Bellpuig Cobla Team), que va completar 22 voltes, sumant 147,4 quilòmetres. Toni Martínez, del Club Excursionista Anoia, va acabar en segona posició, a una volta i tancant la participació amb 140,7 quilòmetres. Quant a la prova femenina, la guanyadora va ser Anna Trullàs (B-Grup Team), que va fer 13 voltes al circuit i va completar 87,1 quilòmetres durant una hora. Trullàs va superar en una volta Isona Cortasa, que va acabar la prova amb 80,4 quilòmetres.

L’Associació Atlètica Xafatolls i West Runners de Lleida van ser els organitzadors d’aquesta competició, que naix amb la intenció de tenir continuïtat. El circuit de 6,73 km tenia un desnivell de 65 metres i l’organització esperava que fos molt dura per als participants, que van anar caient a cada volta que completava el primer classificat. Al final, Saladrigues i Trullàs van ser els que es van adjudicar el triomf en una de les proves atlètiques que prometen més emoció.