La fira d’ocasió Autotrac de Mollerussa celebra la 34a edició aquest cap de setmana amb 23 expositors de cotxes i maquinària

16/04/2024

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, inaugurarà oficialment el certamen divendres a la tarda

La fira Autotrac de Mollerussa, dedicada al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial, obrirà les portes de la seva 34a edició aquest divendres dia 19 d’abril i fins diumenge dia 21 amb un total de 23 expositors. El certamen, que estarà obert al públic els tres dies en un horari de les 10 del matí a les 8 del vespre, serà inaugurat oficialment divendres a 2/4 de 6 de la tarda pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Les xifres d’enguany, també de superfície ocupada amb 10.500 m2 bruts entre els pavellons firals i una part del recinte exterior, són similars a les de l’any passat i que s’espera mantenir els registres assolits en la darrera convocatòria, edició que va tancar amb 100 cotxes venuts per un import de gairebé 1,9 milions d’euros i un flux de 14.000  visitants.

Pel que fa al desglossament del nombre d’expositors, 19 corresponen al sector automobilístic –incloses furgonetes–, 3 a maquinària agrícola i industrial i un a serveis.

Així mateix, la quantitat d’automòbils i maquinària exposada es coneixerà el mateix divendres, si bé es preveu que les dades siguin similars a les de l’any 2023, quan la làmina expositiva de la fira va ser de 450 cotxes i una seixantena d’unitats de maquinària agrícola i industrial.

El certamen Autotrac va néixer el 1989 donat el creixement de la Fira de Sant Josep –que, fins llavors, aplegava sector nou i usat–. La falta d’espai expositiu va portar que, i a demanda de les firmes participants, se separessin en dos certàmens firals, mentre que el 1995 es va decidir fer una segona fira d’ocasió a l’octubre, creant-se així la cita firal de l’Autotardor.

Entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira Autotrac es realitzarà, com ja és tradicional, el sorteig d’un premi de 3.000 euros, import patrocinat pels expositors i l’ens firal.

Infolleida