Mar Vallejos de l’ACUDAM s’endú el “premi del públic” del Premi Setba 2023

19/09/2023

Es tracta del certamen de pintura més important de l’estat Espanyol adreçat a artistes amb discapacitat

Els Premis Setba és un certament anual de pintura adreçat als artistes amb discapacitat intel·lectual organitzat per la Fundació Setba. És el més ben dotat de l'estat Espanyol (amb una dotació total de 7.900 €), del qual reuneix professionals del món de l'art, alumnes de Belles Arts, entitats i empreses amb un mateix objectiu: detectar, reconèixer i visibilitzar el talent d'aquests artistes. La Mar, juntament amb diferents companys i companyes del Servei de Teràpia Ocupacional de l'entitat del Pla d'Urgell van presentar candidatura el passat mes de maig.

L'auditori del CaixaForum de Barcelona va acollir ahir la XIII edició dels premis que tenen per finalitat visibilitzar i reconèixer el talent dels artistes que pertanyen a entitats del sector de la discapacitat. La novetat d'aquesta edició ha estat la categoria "premi del públic" on la mollerussenca Mar Vallejos amb la seva obra "En Pitu" ha estat d'entre les 30 obres seleccionades, la més votada d'un total de 1.200 vots.

El certamen ha resolt 3 premis finalistes (1r, 2n i 3r premi), 1 premi del públic i 1 premi de disseny. Les cinc persones guanyadores han rebut diferents dotacions artístiques i ajuts econòmics destinats a les entitats de cada artista premiat. En aquesta edició s'hi han presentat 85 entitats amb un total de 1.460 obres.
Infolleida