Marc Solsona és investit per majoria simple a Mollerussa

17/06/2023

Enceta el quart mandant sense majoria i anuncia que serà l’últim

Marc Solsona (Mollerussa Primer-Ara Pacte Local) ha pres aquest matí, possessió del càrrec d'alcalde de Mollerussa després que el passat 28 de maig la llista que encapçalava fos la més votada en les eleccions municipals amb 952 vots, uns comicis en els quals van concórrer 7 candidatures de les quals 6 han aconseguit representació al consistori. Ha estat nomenat alcalde com a candidat de la llista més votada després que l’escrutini de vots hagi donat com a resultat 6 vots a favor de la seva candidatura, 4 a favor de la candidatura de Raül Aguilar (JuntsxCAT), 3 a favor d’Engelbert Montalà (ERC), 2 per a Joan Simeón (PP) i un vol nul, un escrutini que suma 16 vots, ja que el candidat per a la CUP, Josep Miquel Varea, no ha pres possessió del càrrec de regidor al manifestar la seva negativa a acatar la Constitució.

 

L'alcalde, en el discurs d’investidura, ha destacat que “comença un nou capítol de la història de Mollerussa”, pel fet que “serà el mandat on es transitarà cap al canvi” “un canvi en el model de governança de la ciutat, sense majories”. Solsona, qui ha anunciat que seria el seu últim mandant al capdavant de l’Ajuntament, ha assegurat que “la ciutadania amb aquest resultat demana pactes, diàleg i consensos”. Ha agraït, en aquest sentit, la predisposició del grup socialista i, en especial del candidat Joel Bastons, per parlar de “responsabilitat, estabilitat (...) i donar la cara per Mollerussa. També s’ha mostrat convençut d’arribar a grans consensos amb la resta de grups municipals i en la necessitat de “deixar la porta oberta per a la incorporació de nous grups en el govern”. En aquest sentit, ha posat de manifest la voluntat d’elaborar “una proposta de govern paral·lela per projectes” per donar oportunitat de liderar-los i impulsar-los per fer ciutat.

 

Solsona ha tancat l'acte, que ha estat seguit per un nombrós públic que ha omplert la sala de plens i també el vestíbul, un acte en el qual també han parlat els portaveus dels altres sis partits polítics representats a l'Ajuntament (Junts per Catalunya-Compromís Municipal, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés, Candidatura d’Unitat Popular Mollerussa-Alternativa Municipalista i Partit Popular).

 

El portaveu de JuntsxCAT, Raül Aguilar, ha assegurat adreçant-se a l’auditori que “treballarem per a  tots vosaltres perquè som aquí per a vosaltres”. També ha agraït a la ciutadania la confiança i ha tingut paraules de lloança pel “ gran equip que hem format on hi ha gent de totes les ètnies i cultures”, ja que “això és fer poble i formar ciutat”.

 

 

Per la seva part, el portaveu d'ERC, Engelbert Montalà, ha fet autocrítica i ha assegurat que des del partit que encapçala “no hem sabut captar la confiança de la gent de Mollerussa i no ens hem erigit en els garants del canvi i això ens ha de fer reflexionar com encarem el futur de la nostra formació i com hem d’empoderar nous lideratges per obrir noves oportunitats”. S’ha mostrat preocupat per l’elevada abstenció registrada i ha destacat que el fet que el vot hagi quedat tan repartit és un “missatge inqüestionable que diu que les majories s’han acabat”.  En aquest sentit, ha dit que “he dedicat 8 anys de la meva vida a construir una alternativa al conservadorisme de la ciutat “ i ha acabat dient que cal sortir de “personalismes i pensar en el conjunt de la gent”.

 

Joel Bastons, portaveu del PSC, s’ha mostrat convençut que el canvi que ha votat Mollerussa hi és perquè “el grup socialista formarà part de l’equip de govern i, per tant, és un escenari diferent del dels últims mandats, ja que caldrà dialogar i buscar consensos”. “Hem de ser generosos i anteposar Mollerussa per davant de qualsevol altra variable”, ha dit i , per això “agafem el compromís de formar part del govern municipal en un moment complicat que requereix valentia, compromís, esforç, lideratge, escolta activa i responsabilitat”. Bastons ha agraït el suport de la ciutadania i ha promès treballar “amb responsabilitat, rigor, transparència  i diàleg”.

 

També s’ha adreçat a l’auditori el candidat per la CUP, Josep Miquel Varea, tot i que, de moment,  no ha pres possessió del càrrec de regidor. “Fa molt temps que fem política, fem política de carrer i a vegades hi ha gestos com el que hem fet avui són necessaris”, ha dit en referència al fet de no recollir l’acta per no acatar la Constitució. També ha volgut constatar en el fet que “l’abstenció ha estat la gran guanyadora” d’aquests comicis i “convé fer una reflexió”. “Des del nostre espai convidem la ciutadania a dir la seva i nosaltres ens comprometem a traslladar al Ple”, ha conclòs.

 

Joan Simeón, del PP, per la seva banda, ha posat de manifest la satisfacció per poder fer oposició amb dos regidors perquè durant 12 anys ha estat sol en aquesta tasca. En aquest sentit, s’ha mostrat esperançat d’arribar a acords i ha assegurat que el que cal és “molta gestió i poca política perquè el poble s’ho mereix”.

Mollerussa TV