Torregrossa honora la memòria oral a la crida de la llegenda del Pou Bo

07/06/2024

Un mercat d’associacions s’estrena a la festa, amb artesans, puntaires, gegants, espectacle, sopar o representació teatral

Encara amb el regust de les cassoles de tros, torna la festa a Torregrossa a la crida de la llegenda del Pou Bo. Sota aquest paraigua, s’aixopluguen dissabte un mercat d’artesania amb una trentena de parades d’arreu de Catalunya, així com un seguit de propostes. A la sala recreativa, desplegaran tècnica les 200 puntaires convocades per a la segona trobada. Quant a la pista descoberta, s’omplirà amb els 200 comensals que prenguin part al sopar popular. Per postres, gaudiran de l’espectacle de Xènia Páez. La novetat es reserva, però, per a l’endemà, de la mà del L’obra ‘Pou Bo’ serà interpretada per uns artistes locals “que no us imagineu”, adverteixen. Els grallers animaran la rua gegantera, mercat d’associacions, on cinc o sis entitats de Torregrossa i rodalies divulgaran la seua activitat, apunten fonts de l’organització.

Cap al migdia, entraran en escena els gegants, engrescats pels grallers. Desfilaran en una rua que arrancarà des de davant l’ajuntament fins al Pou Bo. Cediran el testimoni a l’obra Pou Bo, interpretada per uns artistes locals “que no us imagineu”, adverteixen els organitzadors. I per acabar-ho d’adobar, oferiran un aperitiu a preus populars. Tot plegat rubricarà un esdeveniment que, a instàncies dels Amics del Pou Bo, recupera la memòria oral de la gent gran.
Infolleida