L'Associació Catalana de Regants denuncia que el govern espanyol vulgui impugnar la llei contra la sequera

21/07/2023

L'entitat lamenta que l'executiu de Pedro Sánchez doni l'esquena a la pagesia catalana

L'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha lamentat que el govern espanyol hagi iniciat els tràmits per impugnar davant del Tribunal Constitucional (TC) la llei per combatre la sequera, que va aprovar el Parlament el maig passat. La junta directiva de l'ACATCOR ha denunciat que es paralitzi aquesta llei "imprescindible" i que, amb aquesta acció, la Moncloa "doni l'esquena a la pagesia catalana". L'entitat es posa a la disposició del Parlament perquè s'oposi fermament a aquest intent d'obstaculitzar un seguit de "mesures positives" per a l'agricultura de país que han estat consensuades per les forces majoritàries de la cambra.

L'ACATCOR considera que es tracta d'una llei que preveia inversions per als ajuntaments pel que fa a instal·lacions que afavorissin l'optimització de l'aigua i també sancions per als consumidors que no complissin mesures d'estalvi, entre d'altres. Per això, per l'ACATCOR es tracta d'una llei que aposta per la "innovació" en l'àmbit de l'aigua i que Catalunya es projecti cap a un futur en què, malauradament, les sequeres i els episodis climàtics extrems seran cada vegada més freqüents.

Els punts d'aquesta llei catalana que són qüestionats pel govern espanyol són els que pretenen facultar les administracions públiques de Catalunya perquè puguin contractar per la via d'emergència les obres per combatre la sequera. En aquest sentit, l'ACATCOR ha lamentat que la Moncloa iniciï aquest procés tot i que el PSC va votar a favor de la llei del Parlament, juntament amb ERC i Junts.

Infolleida / ACN