Tot i la sequera s’arribarà a final de temporada

13/07/2022

Al juliol se seguirà amb una bona dotació d'aigua i és probable que a l'agost s'hagin de reajustar els nivells

Davant situacions excepcionals toca prendre mesures extraordinàries. En aquest sentit, la junta de Govern dels Canals d'Urgell s'ha reunit per avaluar la situació tenint en compte les altes temperatures i la sequera. En un principi, s'arribarà a final de temporada, al mes de setembre. Fins i tot en el pitjor dels escenaris, és a dir, si no plou en el que queda d'estiu.

S'arribarà a final de temporada, però abans toca fer front al mes de juliol que arriba acompanyat d'una onada de calor. En aquest sentit, davant les altes temperatures es continuarà treballant amb una bona dotació d'aigua. Així doncs, des de la Comunitat demanen calma, ja que es continuarà regant.

La pròxima reunió serà en dues setmanes, el 27 de juliol. Aleshores es tornarà a avaluar la situació i es veurà si s'ha de prendre alguna mesura en concret. Tot i arribar a final de temporada és probable que s'hagin de fer rebaixes en el canal. En aquest sentit, des de la Comunitat demanen comprensió sobretot en aquells conreus que ja no necessitaran regar.

J. ANDRES I M. GASSÓ