La biblioteca recupera el volum de visites minvades per la pandèmia i arriba als 56.174 visitants el 2022

11/07/2023

El servei tanca per vacances del 17 de juliol fins al 21 d’agost per començar el nou curs amb nova oferta d’activitats per a tots els públics

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ja s’ha tornat a situar a les xifres de visitants d’abans de la pandèmia i durant l’any passat va rebre un total de 56.174 visitants, 10.000 més que l’any anterior. D’aquests, 20.100 ho són de l’àrea infantil (un 24% més) i els 36.074 restants de la d’adults (un 20% més). Són dades de la memòria de l’any passat d’aquest servei, que dilluns dia 17 de juliol tanca portes per vacances i preveu reobrir-les el pròxim 21 d’agost per començar el nou curs amb una variada oferta d’activitats pensades per a tots els públics.

En aquest sentit, val a remarcar que durant el 2022 es van organitzar un total de 279 activitats en les quals van participar 5.708 persones. Són activitats que van des de laboratoris de lectura, clubs de lectura, hores del conte i tallers diversos a concerts de Cançons Contades, concursos com el de Ri[t]mes, la primera edició del qual es va enguany, o treure La biblioteca a la plaça. Així, si bé a principis d’any les activitats van ser de més petit format i pensades per públic reduït amb la normalització creixent de la situació sanitària ja es van anar incorporant activitats de més gran format amb bona resposta del públic.

Una altra dada rellevant que mostra la memòria d’aquest servei, que compta amb el certificat ISO 9001 de qualitat, és l’increment registrat el 2022 pel que fa a volum de documents prestats que va ser del 22% respecte a l’any anterior arribant als 25.730 documents. D’aquests, un 53% corresponen a material per a infants i la resta per a adults, invertint-se la tendència dels darrers anys. En total, 11.318 persones tenen carnet de préstec.

Els contes, la novel·la i els còmics són les lectures preferides per als usuaris. Nuestra casa, de Louise Candlish;  La bestia, de Carmen Mola; Com fer que et passin coses bones, de Marian Rojas, o Pandèmia i postveritat, de Jordi Pigem, són alguns dels llibres d’adults més agafats.  El públic jove s’ha decantat per Invisible, d’Eloi Moreno, Premonicions, d’Emili Bayo o Love You, d’Estelle Maskame, mentre que els més petits han llegit llibres com Hi havia una vegada un cos, de Jofre Llombart; La meva germana és diferent, de Mikel Valverde, o còmics d’Astèrix i novel·les gràfiques protagonitzades per l’Agus.  

Val a remarcar que la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, que enguany ha estrenat un nou servei d’autopréstec, compta amb un fons bibliogràfic que supera les 60.000 unitats, de les quals un 77% són llibres. Destaca també com a novetat d’enguany el servei de préstec de jocs de taula, que disposa d’una cinquantena d’unitats.

Infolleida