Mollerussa celebra la Festa Major del 16 al 19 de maig amb una cinquantena de propostes per a tots el públics

07/05/2024

La obertura oficial de l’Andana Jove o la tarda de tapes i còctels a la terrassa del Musicland, algunes de les novetats d’enguany

La Festa Major de Mollerussa, que tindrà lloc del 16 al 19 de maig, presenta de nou més d’una cinquantena d’activitats culturals, esportives i lúdiques per a tots els públics. Entre les noves propostes d’enguany, cal destacar la presentació en societat del nou equipament de l’Andana Jove, pensat per i per als joves de 12 a 17 anys, i la recuperació de la terrassa de l’antiga Musicland per fer una festa de tarda amb música, tapes i còctels. Altres novetats que incorpora el programa és la inclusió del 44è Aplec de la Sardana, que es canvia de data i d’espai i es farà dissabte al matí a l’avinguda del Canal, i les visites guiades al campanar de l’església parroquial també dissabte al matí a càrrec del grup de campaners que han nascut al si de l’Esplai Gojo.

S’ha donat a conèixer el programa complet de la Festa Major, del qual ja se n’ha fet una avançada amb l’anunci dels caps de cartell dels concerts de nit al Pavelló Firal que serà, Mushkaa, la nit del dissabte, qui actuarà amb el grup de versions Akelarre i el DJ. internacional Marsal Ventura. Pel que fa a divendres, el grup de versions en català La Nit de Canet farà reviure el màgic festival que enguany arriba als 10 anys de la seva recuperació amb el seu particular tribut a Oques Grasses, The Tyets, Txarango, Buhos i Catarres. El grup de versions Coco i el DJ Moncho completaran la vetllada.

La Festa Major començarà dijous 16 al vespre amb el repic de campanes i la llonganissada popular en col·laboració amb el Jovent de Mollerussa i l’Agrupament Escolta Cal Met, que precedirà l’espectacle de foc inaugural i el concert del grup de versions Galactics a la plaça de Manuel Bertrand. Els tiquets per gaudir de la llonganissada s’han d’adquirir anticipadament al Forn de pa Guiu per 7 euros.

El Teatre L’Amistat serà l’escenari de les havaneres i el rom cremat del grup Ultramar divendres; la representació de la comèdia Hitchcock amb Jordi Rios i Mònica Pérez, dissabte, i del concert de jazz de Big Band Jazz Maresme. Les entrades per aquests dos darrers esdeveniments, que són els únics de pagament en tota la programació,  ja estan a la venda  per 15 euros a www.entrapolis.com per 15 euros en el cas del teatre i a www.teatrelamistat.com pel que fa al concert de jazz. Pel públic juvenil, el Consell de Participació Adolescent torna a organitzar el Dancing Molle divendres al vespre a L’Amistat i per al públic familiar hi ha programats espectacles d’animació els tres dies de Festa Major i també es recupera l’espai de jocs creatius en família a Cal Jaques.  

Reivindicació de la cultura popular amb trobada gegantera i grallera i la diada castellera
La cultura tradicional també hi té un lloc destacat amb la 18a Trobada gegantera i grallera de dissabte, que comptarà amb deu colles sota la batuta de l’amfitriona, la Colla Gegantera i Grallera del Casal Popular de L’Arreu, i la ja tradicional Diada Castellera de diumenge, enguany amb tres colles que seran els Margeners de Guissona, els Castellers de la Cerdanya i els Vailets de Gelida. També cal destacar les ballades de sardanes, que es faran a la plaça de l’1 d’Octubre, i els concerts i els balls de tarda a càrrec de les cobles i orquestres punteres del moment com són La Maravella, la Selvatana, la Cobla Ciutat de Manresa i l’orquestra Metropol.

Així mateix, com a prèvia de la Festa Major, el Casal Municipal Sènior, torna el Gran Còctel que tindrà lloc dijous tarda davant de l’equipament per oferir una activitat específica al col·lectiu sènior de la ciutat amb música de Only Anthony.

Mercat de Festa Major amb més 30 parades i campionats esportius
D’altra banda, tornarà a la seva cita anual el Mercat de Festa Major, que celebrarà la 30a edició sota l’organització de la delegació de la Cambra de Comerç i la col·laboració de Mollerussa Comercial i que comptarà amb una trentena d’establiments inscrits.

Altres activitats d’aquesta Festa Major, seran la Trobada escolar de Futbol 7,  el 25è Torneig escolar d’escacs Memorial Igor Florez, el Torneig de Tennis Taula, el Torneig de Waterpolo o el de Pàdel Ciutat de Mollerussa així com una bicicletada popular pel Salt del Duran i una trobada de motos clàssiques.

Firetes amb sensibilitat cap a les persones amb trastorns autistes
D’altra banda, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb els firaires presents a l’espai recreatiu de la Festa Major, ubicat a l’esplanada entre l’avinguda de Negrals i el carrer del Mestre Enric Subirós,  perquè divendres dia 17 de 17 a 18.30h no hi hagi música al recinte perquè les persones amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i hipersensibilitat auditiva puguin gaudir de les atraccions.

 

Infolleida