REPORTATGE. Golmés celebra la Festa Major de Sant Salvador Votat

12/06/2019

Amb una peculiar versió del “txupinazo”, l’actor i humorista Pep Plaza ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Sant Salvador Votat de Golmés. Plaza ha estat el pregoner de l’edició d’enguany i durant el seu discurs ha fet riure a grans i petits amb les imitacions de personatges com Jordi Pujol o Pedro Sánchez, entre d’altres.

Un dels moments més esperats de la vetllada ha estat la proclamació de les pubilles i els hereus d’aquest 2019, que ha anat a càrrec de l’alcalde del municipi, Jordi Calvís.

 

Com ja és tradició, les pubilles i els hereus sortints han traspassat les seves bandes als nous representants, elegits per votació popular. Així doncs, Marina Sabaté Trilla ha estat escollida pubilla al costat de Ramon Jibaja Torra, que ha resultat ser l’hereu més votat.

Adriana Gomà Calvís i Ian Visa Elcacho han estat escollits primera dama i primer cabaler i Xènia Pàez Garcia i Adrià Vilalta Gómez han estat votats segona dama i  segon cabaler.

 

Durant l’acte, que s’ha celebrat al Centre Cívic, s’ha fet l’entrega de premis al millor cartell per a la pròxima Festa Major d’agost. I Xènia Pàez, a més de ser escollida segona dama ha resultat la guanyadora del concurs en categoria general.

 

La pluja que ha caigut durant tot el dimarts al matí no ha aigualit però l’acte de recollida de les pubilles i els hereus, i diversos representants del consistori han anat a buscar-los a casa seva, malgrat fer-ho sense la tradicional xaranga que no ha pogut actuar per culpa del mal temps. Una vegada tots junts, s’han desplaçat a l’església per assistir a la Missa Solemne concelebrada pels mossens de les Agrupacions Parroquials amb l’acompanyament musical de la Selvatana. A l’església, la pubilla i l’hereu han dit unes paraules als centenars d’assistents que s’han aplegat a la cerimònia religiosa  per recordar el dia en què van demanar a Sant Salvador que protegís el poble.

La pluja però, sí que ha impedit que se celebrés la processó i per això, al sortir de la missa, els veïns i veïnes del municipi s’han aplegat al poliesportiu per gaudir de la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Orquestra Selvatana, que com marca la tradició han encetat els nous hereus i pubilles.

Mariona Rebull i Martí