Tretze composicions posen ‘Ri[t]mes’ a poemes de Maria Mercè Marçal en la primera edició del concurs

18/01/2023

Heura Marçal, filla de la poetessa homenatjada, forma part del jurat que ha d’escollir les cinc obres guanyadores del certamen

Un total de tretze treballs participen del concurs Ri[t]mes impulsat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila que en aquesta primera edició ret homenatge a la poetessa nascuda a Ivars d’Urgell, Maria Mercè Marçal i Serra. El termini per a presentar les propostes de poemes d’aquesta autora musicats va finalitzar el passat dia 15 i entre els escollits figuren Morir, Ametlla amarga, La nit em clava o Vuit de març, entre altres. Pel que fa a la procedència dels autors, la majoria són de localitats de la demarcació de Lleida i de la de Tarragona.

El certamen, que té per objectiu promoure la música i la literatura del territori de parla catalana, atorgarà fins a premis escollits per un jurat format per representants de l’àmbit literari i musical, entre els que hi figura també la filla de la poetessa homenatjada, Heura Marçal. Els cinc guanyadors rebran com a premi la participació en un concert que tindrà lloc el 22 d’abril del 2023 en el qual cada finalista tindrà 15 minuts en directe per donar-se a conèixer amb el repertori que vulguin, però que ha d’incloure la cançó premiada, una actuació que serà remunerada amb 200 euros a cada grup o solista premiat.

El premi també inclourà l’edició d’un disc col·lectiu amb les cançons premiades que es publicarà a les principals plataformes de reproducció musical. Així mateix, també es fixarà un cap de setmana per enregistrar un reportatge fotogràfic i audiovisual per a ús dels premiats i per accions promocionals per part de l’Ajuntament.

Infolleida