Xavi Brufau serà el pregoner de les Festes de Sant Isidori

26/03/2024

Divendres al vespre es lliuraran el 36è Premi de Novel·la Breu i el 8è Premi Saó de Ponent

El director de l’Escola d’Art Ondara i del campus Ondara de l’Escola Superior d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya, Xavi Brufau, serà enguany el pregoner de les Festes de Sant Isidori, que Mollerussa celebra en honor al seu patró del 2 al 7 d’abril. El pregó de festes es farà dimarts dia 2 a les 20.30 h del vespre al Teatre L’Amistat en un acte que gaudirà l’actuació del conjunt de saxos de l’Escola Municipal de Música i que servirà també per presentar la litografia dedicada al Centenari del Teatre L’Amistat, obra del pregoner en la seva faceta d’artista i dissenyador. 

Les festes, que tenen un marcat caràcter cultural amb activitats diverses, tindran com a actes destacats la Nit literària que tindrà lloc el divendres dia 5 a les 20.30 h del vespre al Teatre L’Amistat. A banda d’acollir el lliurament del 36è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, també, com a novetat, serà també l’escenari del lliurament del 8è Premi Saó de Ponent, l’organització del qual ha estat assumida per l’Ajuntament que continua amb el patrocini de la Diputació de Lleida després de la dissolució de l’entitat que el va impulsar. La gala, conduïda per la periodista Montse Llussà, col·laboradora de Versió RAC1 i estarà amenitzada musicalment per la cantautora Itsasgorak, tornarà a ser en un format cafè-teatre amb la platea aixecada i en el transcurs de la qual se servirà un refrigeri i una copa de vi negre, gentilesa del celler Castell del Remei.

Dimecres 3 tindrà lloc a les 20.30 h del vespre al Centre Cultural la conferència Les religions, font de violència o de fraternitat?, a càrrec de Monsenyor Francesc Conesa, bisbe de la Diòcesi de Solsona, un acte organitzat per la parròquia de Sant Jaume. El mateix dimecres a les 18 h de la tarda i per al públic familiar, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila acull una sessió de l’hora del conte sota el títol Divertits, a càrrec de Gisela Llimona.  

 

15a Tarda bastonera amb la participació cinc colles bastoneres i escoles de Ponent
Els actes seguiran dissabte dia 6 amb  la 15a Tarda bastonera de Mollerussa i la 4a Trobada bastonera de les Terres de Ponent,  organitzada pel Casal Popular L’Arreu, entitat que també organitza a les 22 h de la nit al Teatre L’Amistat la Tradifarra amb música tradicional catalana amb arranjaments moderns. Enguany faran una cercavila més llarga amb motiu del quinzè aniversari i comptaran amb la participació de cinc colles bastoneres així com diferents escoles de la territorial de Ponent. 

V Cicle de Joves Intèrprets amb setze artistes i un total de cinc concerts fins al juny
El mateix dissabte a les 19 h de la tarda al Teatre L’Amistat tindrà lloc el primer dels concerts programats en el V Cicle de Joves Intèrprets, que promou l’Associació de la Música. Anirà a càrrec de la soprano Anna Niebla i la pianista Llum Colomer. En total actuaran setze artistes en cinc concerts que tindran lloc fins a l’1 de juny, tots al Teatre L’Amistat excepte el del 27 d’abril que es farà a Cal Jaques. La iniciativa, que ja està consolidada, sorgeix per la voluntat d’oferir una plataforma que doni veu a joves artistes en formació.

 

Missa de renovació del vot de poble i 25a Trobada de Puntaires
Així mateix, al vespre se celebrarà la tradicional missa de vot de poble en honor a Sant Isidori, presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa,  amb l’anada en manifestació a la capella del sant per al cant dels goigs, que tindran l’acompanyament de la Coral Sant Isidori, que enguany celebra el 30è, i el repic de campanes a càrrec del nou grup de campaners de l’Esplai Gojo. 

Les festes acabaran diumenge als pavellons firals amb la 25a Trobada de Puntaires a partir de les 10 del matí, organitzada per l’Associació Albada i Fira de Mollerussa, que reunirà prop de 400 persones al voltant de la punta de coixí.

INFOLLEIDA