Una coca de recapte sense gluten
El taller s'ha fet a l'obrador Davantal Net de Gluten
12/08/2025
SOCIETAT
El Palau d'Anglesola
En el marc de la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, aquest mes el Pla d'Urgell s'ha centrat en el cereal. En concret, al Palau d'Anglesola han fet un taller dedicat a la preparació de productes sense gluten i ha permès demostrar que, tot i l'ús d'ingredients alternatius, la qualitat del producte, com en aquest cas una coca de recapte, pot ser igual o fins i tot superior a les versions tradicionals. A més de la part gastronòmica, l'activitat també ha servit per sensibilitzar els joves sobre la importància de conèixer les necessitats de les persones celíaques i com adaptar els àpats per a elles.
Iniciatives com aquesta també tenen com a objectiu impulsar el relleu generacional al gremi de les comarques lleidatanes i conscienciar sobre la necessitat de consumir producte de proximitat. Actualment, el Gremi de Lleida compta amb uns 120 membres, entre els quals destaca "Davantal Net de Gluten", la primera iniciativa dedicada exclusivament a productes sense gluten.
Iniciatives com aquesta també tenen com a objectiu impulsar el relleu generacional al gremi de les comarques lleidatanes i conscienciar sobre la necessitat de consumir producte de proximitat. Actualment, el Gremi de Lleida compta amb uns 120 membres, entre els quals destaca "Davantal Net de Gluten", la primera iniciativa dedicada exclusivament a productes sense gluten.
InfoLleida