REPORTATGE. Més de 12.000 visitants a la Fira Expoclàssic

19/09/2023

El Saló tanca superant els 12.000 visitants de la passada edició, un bon indicador que s’afegeix a l’increment d’expositors amb què obria enguany el certamen

La 28a edició del saló Expoclàssic de Mollerussa, dedicat al món dels vehicles històrics i clàssics, ha tancat aquest diumenge al migdia amb un balanç positiu. Així, als bons indicadors amb què obria el certamen, amb 64 expositors -un 19% més que en la darrera convocatòria-, cal sumar el bon registre de visitants que han passat pel Recinte Fira i que han superat els 12.000 de l’any anterior, segons ha assenyalat l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona.

Pel que fa a les enquestes realitzades als expositors, Solsona ha dit que marquen un alt nivell de satisfacció, amb el 80% dels enquestats manifestant la seva intenció de tornar en la pròxima edició i un 78% que han valorat globalment el certamen com a bé o molt bé. 

En el balanç des de l’ens organitzador, l’alcalde ha qualificat també “d’èxit” els monogràfics de motos BMW, cotxes d’època i tractors antics, exposicions que han gaudit d’una bona acollida per part del públic. “No només recuperem xifres d’abans de la pandèmia sinó que les incrementem”, ha afegit el president de l’ens firal.

El 3r Mercat d’antiquaris ha comptat així mateix amb una molt bona afluència de gent durant el cap de setmana. Fruit d’un acord amb l’Associació d’antiquaris i brocanters de Mollerussa, aquest sector ha anat agafant una gran rellevància dins el certamen, cosa que porta a plantejar, de seguir creixent, en dotar-lo d’una identitat pròpia i incorporar-lo al calendari firal, segons ha indicat Solsona.

D’altra banda, aquest diumenge al matí ha tingut lloc la 29a Trobada de Motos Clàssiques, convocatòria que ha aplegat una setantena de participants procedents d’arreu de Catalunya. Aquesta cita compta amb la col·laboració de l’Associació Motos Clàssiques Ponent, entitat a qui Solsona ha agraït el seu suport.

També aquest diumenge, el saló ha rebut la visita del Club Mini Cooper Catalunya, visita que s’afegeix a les d’ahir dissabte del Club Citroën i del Club Amics de l’escarabat del Pla d’Urgell i rodalies.

La 28a fira Expoclàssic va obrir portes dissabte al matí amb 64 expositors, dels quals 41 corresponien al Mercat de les motos, automòbils, accessoris i col·leccionisme i clubs, i 23 al Mercat d’antiquaris.

Amb l’Expoclàssic, Fira de Mollerussa engega el calendari firal de tardor amb el 22è Concurs de Pintura Clàssica “Ciutat de Mollerussa” com a pròxima activitat, diumenge vinent 24 de setembre; el 28è Autotardor, del 20 al 22 d’octubre, i la 16a Mollerussa Lan Party, del 9 al 12 de novembre.

RICARD GÓMEZ PUIG