Una educació que s’adapta a l’estudiant

02/05/2023

S’espera que la nova Llar d’infants estigui acabada a l’agost

Els estudiants més petits de Vilanova de Bellpuig, arriben i decideixen que faran. Es tracta dels laboratoris de joc una educació innovadora.

L'objectiu és que els més petits estiguin motivats i aprenguin fen allò que els hi agrada. La línia educativa que segueix Vilanova de Bellpuig precisament és adaptar-se als estudiants. Un exemple és la futura Llar d'infants amb un cost de quasi 400MIL euros, 238 metres quadrats, amb l'eficiència energètica present, dues línies i amb opció d'una tercera, s'espera que estigui acabada a l'agost i s'ha dissenyat a partir de la geometria natural

La nova Llar neix de la necessitat d'ampliar l'escola. Actualment, es compta amb 140 alumnes, sense anar més lluny el menjador és per a 22. A més, d'alguns racons que tenen més de 60 anys i reclamen la millora en els aïllaments, la calefacció, entre altres. Uns bons equipaments són fonamentals per combatre al despoblament.

S'espera començar les obres de l'escola a finals d'any, mentre es duen a terme es mantindran els mòduls prefabricats i el consistori ha llogat un bar pel servei de menjador. L'educació dins de l'aula amb els laboratoris de joc i els nous espais adaptats es complementen amb el projecte “Teixint vincles, petits i grans”. Es tracta d'una unió intergeneracional.

La preinscripció es pot fer del 8 al 19 de maig. Per a conèixer tots els detalls, es poden posar en contacte amb el centre.

JULEN ANDRES CARRALERO