Alberto Núñez Feijóo lamenta la poca inversió per combatre la sequera

11/04/2024

Feijóo demana tornar la política catalana al "seny" i a la "centralitat"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat a la política catalana tornar al "seny i a la "centralitat" a partir del proper 12-M. En aquest sentit, ha remarcat la importància que l'administració catalana "pagui el que deu" i ha posat com a exemple els diversos governs on el PP governa a comunitats autònomes d'Espanya. De visita a una explotació ramadera de la Fuliola (Urgell), Núñez Feijóo ha criticat la gestió que ha fet el Govern de l'actual sequera i ha assegurat que és la part de l'Estat on està més acusada. En aquest sentit, ha lamentat la falta d'infraestructures hídriques i ha acusat la classe política catalana de ser-ne el màxim responsable per prioritzar només el procés d'independència.

Un dels exemples que ha posat Feijóo per criticar la falta de gestió del Govern vers la sequera ha estat el de l'obertura de delegacions a l'exterior i la no construcció de dessalinitzadores. En aquest sentit, ha assegurat que el país està mancat d'infraestructures per fer front a la sequera i també ha lamentat que no hi hagi pressupostos per destinar-hi inversions. També ha apuntat al govern espanyol a qui ha acusat de no preocupar-se per la situació hídrica de Catalunya però si per la contractació de programes de televisió.

Felicita amb ironia als socialistes pels resultats del CIS
El president del PP ha felicitat amb ironia al PSOE pels resultats del mes d'abril del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que apunten que retallarien un punt en la intenció de vot respecte als populars. Segons Núñez Feijóo, com més "corrupció" tenen, els socialistes més pugen a les enquestes i en aquest sentit ha esmentat afers com el cas 'Koldo' com a exemple.

"Hem vingut a escoltar problemes"
Alberto Núñez Feijóo ha visitat diversos punts de les comarques de Ponent acompanyat del candidat del PP a Catalunya, Alejandro Fernádez, i la candidata per Lleida, Montse Balaguer, que confia recuperar l'escó que van perdre els populars ja fa dos eleccions. Han visitat el canal d'Urgell i després la Cooperativa d'Ivars d'Urgell. Amb els mitjans de comunicació ha fet una visita a una explotació de vaques a prop de la Fuliola. Acompanyat dels seus responsables s'ha interessat pel menjar que donen als animals i també pel funcionament de la instal·lació.

Feijóo ha assegurat que la visita s'ha fet fer "escoltar els problemes" del sector agrícola que en els darrers mesos s'ha manifestat per exposar la seva situació de crisi. El líder popular ha remarcat que ell prové del "món rural" i és conscient que els problemes que pateix el sector agrícola i ramader "costen de fer arribar". Per això, ha criticat que la classe política catalana estigui més pendent del procés d'independència que per problemes com aquests i ha apostat per iniciar una "nova època" a partir del 12 de maig.

ACN / INFOLLEIDA