Junts entra al govern amb Mollerussa Primer i PSC

16/11/2023

Ara es governarà amb majoria absoluta amb 10 regidors

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollerussa, format per Mollerussa Primer i PSC, ha arribat a un acord amb el grup municipal de Junts per Mollerussa per a la governabilitat de la ciutat amb la distribució de 9 àrees de responsabilitat. D’aquesta manera, Mollerussa Primer continuarà tenint a govern, l’alcaldia i tres regidors; el PSC mantindrà els dos actuals i Junts per Mollerussa dirigirà les tres àrees restants.  Aquesta és la base de l’acord que han signat a la Sala de Plens l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el portaveu del PSC, Joel Bastons, i el portaveu de Junts per Mollerussa, Raül Aguilar, també s’ha anunciat que s’està treballant per consensuar un pressupost per al pròxim mandat que superi els 17 milions d’euros i que posi l’incís en la transició energètica, la via pública i l’atenció a les persones.

La formació del nou govern municipal, que aconsegueix amb aquesta unió la majoria, es formalitzarà amb l’aprovació del cartipàs municipal en el pròxim Ple ordinari, previst per al 30 de novembre. Aquest cartipàs tindrà 5 tinences d’Alcaldia, la primera i la quarta pel PSC; la tercera per Mollerussa Primer mentre que Junts tindrà la segona i la cinquena, aquesta última compartida amb Mollerussa Primer que l’ostentarà els dos primers anys i la cedirà els dos darrers.

Pel que fa a les àrees competencials, l’alcalde continuarà portant l’àrea de Gestió Interna, Promoció Econòmica, Transparència i Esports, mentre que Mollerussa Primer també es farà càrrec de les àrees de Planificació Urbanística i Seguretat amb Pere Garrofé; d’Acció Social i Comunitària i Habitatge amb Anna Carné; i de Cultura, Joventut, Infància i Protecció Animal amb Raquel Pueyo.

El PSC mantindrà, per part de Joel Bastons, l’àrea d’Atenció Externa, Via Pública, Medi Ambient i Promoció Econòmica, i per part d’Alonso Soria, l’Econòmica i de Contractació. Pel que fa a Junts es repartiran l’àrea de Sostenibilitat, Transició Energètica i Obra Nova; l’àrea d’Educació i l’àrea d’Igualtat, Turisme, Participació i Noves Tecnologies.

 

Infolleida / JULEN ANDRES CARRALERO