L’Ajuntament formalitza la concessió a l’Agrupament Escolta de l’ús durant 30 anys del que fou el Musicland

22/11/2022

Serà un dels punts que es debatran en el pròxim Ple ordinari d’aquest dijous juntament amb la designació del carrer de Maria Mercè Marçal

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari d’aquest pròxim dijous dia 24 la formalització de la concessió administrativa per als pròxims 30 anys a l’Agrupament Escolta Cal Met de l’ús d’una part del Centre Sociocultural Germans Freixes Badia corresponent a l’antiga discoteca Musicland i que actualment és ja seu d’aquest col·lectiu. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta de donar validesa a la concessió a aquesta entitat que fa 53 anys que opera a la ciutat i que està plenament consolidada i compta amb una trajectòria destacada pel que fa a la missió d’educar infants i joves fent-los protagonistes del seu creixement personal.

L’alcalde també ha destacat el fet que la voluntat dels germans que van donar l’immoble a l’Ajuntament era precisament que es destinés a un equipament social i cultural en el qual la filosofia del Cau encaixa plenament. Ha precisat, però, que la concessió no inclou el pati exterior, malgrat que l’agrupament en podrà fer ús, ni tampoc una sala pendent de condicionar en un futur com a espai per a esdeveniments de petit format.

Aquest punt formarà part de l’ordre del dia del Ple, que serà retransmès en directe per Ràdio Ponent, juntament amb la designació amb el nom del carrer de Maria Mercè Marçal i Serra la via que actualment és nomenat com a carrer Central UA-7, ubicat a la confluència entre el camí d’Arbeca i la travessera del carrer anteriorment mencionat. En aquest sentit, Solsona ha destacat que la iniciativa parteix de la voluntat de tots els grups municipals d’incrementar el nombre de carrers amb noms de dona en un futur. Així mateix, ha destacat que precisament s’ha escollit homenatjar a la poetessa, narradora, editora i traductora originària d’Ivars d’Urgell, donat que el premi consolidat de poesia que també porta el seu nom i que organitza el Consell Comarcal del Pla d’Urgell l’any vinent celebrarà la 25a edició.

Altres punts que es debatran serà una modificació de crèdit per import de 326.000 euros que té per objectiu donar de baixar aquesta quantitat que inicialment estava prevista al capítol 1 de personal i que no ha estat emprada. Els diners es destinaran a despesa corrent per pagar factures de proveïdors, segons ha indicat l’alcalde el qual també ha dit que es passarà un expedient de reconeixements de crèdits per import de 238.000 euros. Altres punts seran l’aprovació definitiva del compte general corresponent al 2021 i la contractació d’una operació de crèdit a curt termini per 700.000 euros amb el Banc de Santander.

Infolleida