El Govern tramita lloguers socials a 18 famílies en risc de desnonament

06/06/2024

Inicia el procés per reallotjar inquilins del 'banc dolent' a Tàrrega i Golmés després que el jutge els anul·lés els contractes | Calvís intenta que un edifici passi a ús públic

Ofideute, el servei d’assessorament sobre deutes hipotecaris de la Generalitat, està tramitant expedients per allotjar en habitatges amb lloguer social a divuit famílies dels blocs de Tàrrega i de Golmés que es troben en risc de desallotjament després d’haver assumit la propietat d’aquests edificis la Sareb o banc dolent mitjançant sengles execucions hipotecàries.

“Des de l’Agència d’Habitatge estem col·laborant amb els serveis socials dels ajuntaments per tramitar el lloguer social obligatori de les famílies que acreditin la seua vulnerabilitat”, van explicar fonts de la conselleria de Territori. Fins al moment, es troben en aquesta situació nou de les 30 famílies d’inquilins de l’edifici de Claravalls número 9 de Tàrrega i sengles de les quinze de l’immoble número 82 de la Carretera Vella de Golmés. “En cap dels dos casos no hi ha data de llançament fixada”, assenyalen des de la Generalitat, encara que el risc de quedar-se sense casa és evident per als veïns de les dos comunitats després que els tribunals hagin dictaminat que els seus contractes de lloguer no tenen validesa, en la majoria dels casos a l’estar vençuts.

Ambdós ajuntaments s’han involucrat per mediar en aquest conflicte. “Algunes famílies estan en situacions clares de vulnerabilitat. Cal anar resolent-ho cas a cas, però intentarem aplicar alguna mesura”, va dir l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, que va anotar que al poble “no hi ha pisos socials, i aquests són candidats a ser-ho”, encara que per a aquesta opció el consistori necessitaria suport financer. “Veurem si trobem un drenatge”, va anotar.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; el regidor d’Habitatge, Miquel Nadal, i l’edil socialista Silveri Caro es van reunir aquest dimarts passat amb representants de la Sareb, una reunió en la qual es van sospesar opcions com l’aplicació de lloguers socials al mateix edifici o la compra dels actuals inquilins. “Es tracta d’un procés molt llarg amb molts temes administratius que podria allargar-se més d’un any”, va assenyalar Nadal. L’alcaldessa va afirmar que “continuarem treballant perquè el tema ens preocupa moltíssim”.

Infolleida