"L'endemà de totes les fosques" de Josep Manel Vidal, guanya el 20è Premi de poesia Maria Mercè Marçal

03/03/2018

L'edició d'enguany ha batut rècord de participació amb un total de 62 propostes presentades

El valencià Josep Manel Vidal (l'Alcúdia de Crespins, 1965) guanya el 20è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb l’obra L’endemà de totes les fosques, una obra que parla de l’amor a través de 3 personatges principals: les dues persones que s’estimen i el tercer que és la paraula.

Cal destacar que l’edició d’enguany ha batut rècord de participació amb un total de 62 propostes presentades, gairebé el doble que en l’edició passada, consolidant el certamen com el premi més important de poesia escrita en llengua catalana.

Prop de 400 persones han assistit a la vetllada literària celebrada al Restaurant Resquitx. També hi ha participat alumnes de l’escola de Música Ireneu Segarra d’Ivars d’Urgell i s’ha fet la tradicional lectura de poemes del llibre El Sol del Pla, que enguany ha anat a càrrec d’alumnes de l’Institut Terres de Ponent de Mollerussa.

El Premi ha comptat com a convidada especial amb Lluïsa Julià, presidenta de l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana, amiga personal de Maria Mercè Marçal i autora de la seva biografia.

El guanyador, Josep Manel Vidal s’ha endut un premi en metàl·lic de 3.000 euros corresponent als drets de la primera edició de l’obra premiada, la qual es publicarà a l’editorial Pagès Editors, dins la col·lecció “La Suda”.

 

Anna Berga