L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell s’afegeix a la Nit dels Museus amb dues visites guiades gratuïtes

14/05/2024

A les 21.00 i les 22.30 hores d’aquest dissabte es podrà conèixer de primera mà la història i el projecte de modernització de la infraestructura

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) acollirà aquest dissabte 18 de maig una nova edició la Nit dels Museus, que enguany no només coincideix amb la Festa Major de Mollerussa, sinó també amb el Dia Internacional dels Museus, la qual cosa no succeïa des del 2019. De fet, aprofitant que la tercera setmana de maig és la festa gran de la capital del Pla d’Urgell, sempre s’havia fet coincidir la Nit dels Museus amb el dissabte com una activitat més de la Festa Major per atreure una major quantitat de públic.

L’acte, organitzat per la Fundació dels Canals d’Urgell, permetrà gaudir de dues visites guiades gratuïtes a les 21.00 i a les 22.30 hores, que serviran per difondre la història dels Canals i el projecte de modernització de la infraestructura. Ambdues requereixen una inscripció prèvia al 973 60 39 97 o a [email protected].

L’ECCU s’afegeix anualment a aquesta iniciativa ideada per la Generalitat de Catalunya en tractar-se d’un bon incentiu per apropar els museus i els espais expositius a un tipus de públic diferent i més extens al consumidors habituals d’aquest tipus de cultura. Ara bé, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell no és encara un museu registrat com a tal, tot i que en breu passarà a formar part Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i Tecnologia de Catalunya (MNATEC).

Ara bé, tot i que l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell no és encara un museu registrat com a tal, en breu passarà a formar part Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i Tecnologia de Catalunya (MNATEC).

InfoLleida