Mollerussa divulga entre la ciutadania els drets d'infants i adolescents amb una matinal lúdica al Pavelló Pla d'Urgell

20/11/2023

Diverses entitats participen amb tallers i activitats a la celebració del Dia Mundial de la Infància i l'Adolescència per donar-hi visibilitat

Mollerussa ha avançat aquest diumenge la celebració del Dia Mundial de la Infància i l'Adolescència amb una festa oberta a tota la ciutadania al Pavelló Pla d'Urgell. Donar visibilitat als drets d'aquests col·lectius ha estat el fil conductor de la matinal lúdica que ha reunit centenars de persones al voltant d'un seguit d'activitats, les quals han comptat amb la implicació de diferents entitats del municipi. En aquest sentit, i com a novetat, enguany s'ha habilitat un espai destinat a infants de 0 a 3 anys conduït per les escoles bressol municipal.

La festa, que ha estat impulsada pels Consells de Participació Infantil i Adolescent de Mollerussa i ha comptat amb la presentació dels nous membres d'aquests òrgans de participació, ha acollit diferents tallers, espai de contacontes i de lectura així com una zona d'inflables per a totes les edats. Entre les activitats, també ha tingut lloc un Joc de pistes amb perspectiva femenina, a càrrec de Gaudire i adreçat a joves d'entre 12 i 17 anys, i un punt lila familiar amb la Tribu Juganera sobre Conèixer per respectar, ambdues activitats com a prèvia també de la commemoració del Dia Internacional de la Eliminació de la Violència vers les dones. La matinal festiva, que ha disposat de servei de bar a càrrec de l'AMPA Vedruna Mollerussa, ha acabat amb l'espectacle Ous escalfats, a càrrec de Danses Esbojarrades.

D'altra banda, com ja es va fer per Festa Major al recinte de les firetes, s'ha destinat una franja horària perquè les persones amb un trastorn de l'espectre autista i les que tenen hipersensibilitat auditiva gaudissin també de la festa.

Actes previs amb els centres educatius per reflexionar sobre els drets dels infants

Val a recordar que la festa ja va tenir una prèvia fa 15 dies amb la participació d'alumnes de 5è i 6è de Primària de tots els centres educatius al Teatre L'Amistat a l'espectacle 7 parell de peus, de la Cia. Cos de Lletra, una activitat per reflexionar sobre els drets dels infants i que s'afegeix al treball pedagògic que es fa conjuntament amb les escoles per estimular la participació i l'esperit crític. 
Infolleida