Sisena edició del concurs individual de sardana revessa de Mollerussa

27/09/2023

S’impartirà un curs avançat d’iniciació a la revessa

El pròxim diumenge 8 d’octubre, la sala del teatre l’Amistat de Mollerussa, acollirà la sisena edició del concurs de Sardana Revessa de la capital del Pla d’Urgell. Per aquesta nova edició l’organització organitza un curs de nivell mitjà per tots ela que desitgin fer un pas més en el món revessaire per esbrinar la sardana revessa. El curs anirà a càrrec de Joan Manuel Paños.

Des de l’organització consideren que aquest breu curs, fins ara d’iniciació i aquest any de nivell mitjà, és una activitat molt ben acollida pels aficionats a les revesses per introduir-se en el complicat món d’esbrinar el tiratge de la sardana que el compositor ha “enrevessat” expressament per dificultar esbrinar el total tant de curts com de llargs.

El programa s’iniciarà a 2/4 de 10 amb el curs de revesses. A 2/4 d’11 s’obriran les inscripcions i a 2/4 de 12 el concurs pròpiament dit. Novament, serà la Cobla Jovenívola d’Agramunt l’encarregada de la interpretació de les vuit sardanes revesses, que més d’un cop, també són un gran repte musical pels intèrprets.

El concurs es divideix en quatre categories, Aleví, Juvenil, Gran i Veterà i compta amb la participació de revessaries vinguts d’arreu del país. Tancaran l’agenda els concursos de Terrassa el 15 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda en l’Auditori Municipal i amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, i el de Girona el dia 1 de novembre a les 5 de la tarda en l’Auditori de la Mercè amb la cobla Ciutat de Girona.

El concurs és organitzat per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa i la col·laboració de la Unió de colles Sardanistes de Catalunya i el programa Revesses.cat.

Infolleida