La directora general de Turisme, Marta Domènech, inaugura el Fòrum ENS

06/04/2022

S’ha donat molta importància al sector eco turístic, la natura, i el benestar personal

Comença la tercera edició del Fòrum ENS - Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat. La inauguració ha anat a càrrec de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, acompanyada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Diputació, Joan Talarn; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés; i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Marc Vilahur.

Marta Domenech ha parlat sobre els fons Next Generation de la unió europea. Aquest any 2022 hi ha 75 milions d’euros que entraran a Catalunya, on Barcelona competeix amb un mínim de 10 milions i un màxim de 50 i la resta anirà per la part rural catalana. És presentaran projectes que tinguin a veure amb espais naturals, protegits, entre d’altres. Aquests projectes es podran presentar des de l’1 d’abril fins al 17 de maig.

En la presentació del Forum ENS s’ha donat molta importància al sector eco turístic, la importància de la natura, i el benestar personal en aquests espais turístics. Catalunya es una destinació de destins, on el 33% son espais protegits, és a dir espais naturals. També s’ha destacat la feina dels guies i oficines de turisme, que no son simples informadors, sinó que son intèrprets de l’espai turístic.

Durant las celebració es pretén donar resposta a tots aquells objectius, reptes, i propostes que hi ha sobre el pla estratègic de turisme de Catalunya. Aquest anys s’aposta per un model turístic sostenible, més ètic, innovador, responsable i inclusiu.
Infolleida