L’Estany d’Ivars i Vila-sana estrena un nou observatori per apropar la fauna als seus visitants

29/11/2022

També s'ha estrenat un banc amb un vers de Maria Mercè Marçal i s'ha millorat la passarel·la de Termenal i el canyissar de depuració. Tot plegat suposa una inversió de 56.000 euros

A falta d'un mes per tancar l'any, per l'Estany d'Ivars i Vila-sana han passat 150.000 persones. Per complir amb les expectatives dels seus visitants, l'espai natural treballa per millorar les seves instal·lacions, és per això que s'ha inaugurat un nou observatori de fauna al bosc de Ribera amb l'objectiu d'apropar la fauna als seus visitants.

Per aconseguir-ho, a un o dos metres de l'observatori es crearà un escenari amb elements que incentivin l'aturada de les aus com poden ser punts per beure. A més, el consorci també ha millorat la passarel·la de la Termenal i el canyissar de depuració. Tot plegat ha tingut una inversió de 56.000 euros.

Tot plegat en un espai natural que plantejarà realitzar la gestió administrativa des del mateix consell comarcal del Pla d'Urgell. En l'actualitat, els tràmits es duen a terme de manera conjunta amb la Diputació de Lleida i moltes vegades suposa duplicar la feina. En aquest sentit, i amb l'objectiu d'agilitzar-ho tot, es demanarà que quedi en mans de l'ens comarcal.

K. ALFONSO I J. ADNRES