Primeres reunions per preparar el Fòrum d’Ecoturisme de Catalunya al Pla

13/04/2021

Previst inicialment pel mes d'abril del 2022

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i de l’Associació Leader Ponent, Rafel Panadés, es va reunir la setmana passada telemàticament amb la subdirectora general de Desenvolupament Turístic de la Generalitat, Carme Rubio, amb motiu de l’organització del Fòrum d’Ecoturisme de Catalunya,  previst inicialment al Pla d’Urgell per a l’abril del 2022. La trobada va ser el primer contacte amb la direcció general després que la candidatura presentada pel Consell Comarcal fos escollida per acollir aquest esdeveniment a les Terres der Lleida. A la reunió també hi van participar la vicepresidenta primera del Consell i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Mollerussa, Rosalia Carnicé, el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda, i la coordinadora de Turisme del Consell, Maricel Pujol.  

En paraules del president Panadés, “el Fòrum és una oportunitat per potenciar i donar a conèixer els recursos naturals de la comarca i projectar-la arreu de Catalunya com una destinació d’interior amb grans atractius d’espais oberts com la Serra i l’estany d’Ivars i Vila-sana”. 

D’acord amb les edicions celebrades amb anterioritat a la Garrotxa i al Baix Ebre, aquesta trobada biennal reuneix més de 250 especialistes, empresaris i representants del sector durant dos dies. 

La seva organització és el treball conjunt entre l’administració turística (Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Agència Catalana de Turisme, Direcció General de Turisme de la Generalitat i Consell Comarcal del Pla d’Urgell) i la Taula d’Ecoturisme de Catalunya, on també en forma part l’Associació Leader Ponent. 

JOAN GÓMEZ