Cent productors faran un nou pa de Lleida creat a Torregrossa

‘Cantem’ al pavelló Salvador Ezquerra de Golmés | La coral de Miralcamp, a Montserrat

Torregrossa va acollir dilluns les primeres proves per a l’elaboració del nou pa Piri-Ponent. La jornada va coincidir amb una demostració de l’elaboració de croissants artesans a càrrec dels forners Joshua Vidal i ManelGalceran, que va reunir vint-i-cinc professionals del gremi.

Durant la trobada, es van fer assajos tècnics per definir el format, pes, preu i altres detalls clau del futur pa, que serà semiintegral i elaborat amb ingredients de proximitat: farina de Lleida, massa mare feta amb pera de la IGP Pera de Lleida i oli verge extra amb DOP Les Garrigues.

L’objectiu del projecte és unir agricultors, forners i consumidors en una proposta compartida que reivindiqui els productes locals i de qualitat. Fins a 112 forners que formen part d’un gremi de Lleida elaboraran el pa Piri-Ponent.


‘Cantem’ al pavelló Salvador Ezquerra de Golmés

Golmés va acollir divendres una nova edició del Cantem, que es va celebrar per tretzena ocasió sota el títol Les entremaliadures del Till Eulenspiegel. L’esdeveniment es va desenvolupar al pavelló poliesportiu Salvador Ezquerra i va reunir 250 alumnes de 16 escoles del Pla d’Urgell. També va participar-hi la Jove Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa.


La coral de Miralcamp, a Montserrat

En el marc dels actes del Mil·lenari de la Basílica de Montserrat, la Coral de Miralcamp, dirigida per Josep Rosinach i Boronat, va interpretar la sardana És la Moreneta.
Infolleida
Segre