Mollerussa i Mali estableixen col·laboració educativa agroalimentària

L'Institut de Mollerussa i la Universitat Boubacar Saye desenvoluparan intercanvis d'alumnes per compartir models formatius professionals en diversos sectors

16/05/2025

L'Institut de Mollerussa i la Universitat Boubacar Saye de Mali han signat un acord de col·laboració per impulsar l'intercanvi d'estudiants en l'àmbit de la formació agroalimentària. Aquesta iniciativa transfronterera permetrà exportar models de formació professional i acadèmica entre Catalunya i el país africà, estenent-se també als sectors de la construcció i la logística.

El projecte educatiu, que neix amb vocació de continuïtat, té com a objectiu principal compartir coneixements i metodologies didàctiques entre ambdues institucions. D'aquesta manera, els alumnes catalans i malians tindran l'oportunitat d'enriquir la seva formació mitjançant experiències internacionals que complementaran el seu aprenentatge, tot adaptant-se a contextos socioeconòmics diferents.

Intercanvi de coneixements entre continents

La col·laboració entre el centre educatiu de Mollerussa i la universitat africana s'emmarca en una estratègia més àmplia per internacionalitzar la formació professional catalana. Els responsables d'ambdues institucions han destacat que l'acord permetrà no només l'intercanvi d'estudiants, sinó també de professorat i metodologies pedagògiques, creant així una xarxa d'aprenentatge bidireccional.

Els àmbits prioritaris d'aquesta cooperació seran l'agroalimentari, sector clau tant per a la comarca del Pla d'Urgell com per a Mali, però també s'exploraran sinergies en altres camps com la construcció i els processos logístics, aprofitant l'experiència acumulada per ambdues institucions en aquests sectors estratègics.

Infolleida
Segre